Buchete trandafiri

Seteaza descrescator
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

 • Spring Harmony
  Spring Harmony
 • Romance
  Romance
 • Buchet de 39 trandafiri portocalii
  Buchet de 39 trandafiri portocalii
 • Buchet de 19 trandafiri Memory Lane
  Buchet de 19 trandafiri Memory Lane
 • Sweet Violet
  Sweet Violet
 • Buchet de 29 trandafiri albi
  Buchet de 29 trandafiri albi
 • Buchet 9 trandafiri Cool Water
  Buchet 9 trandafiri Cool Water
 • Buchet 9 trandafiri roz
  Buchet 9 trandafiri roz

Scurt ghid privind semnificatia culorilor trandafirilor


Inca din secolul al XIX-lea culoarea unui trandafir reprezinta sentimentele pe care o persoana le nutreste fata de alta, astfel:

 • Rosu – simbolizeaza iubirea si respectul
 • Alb – puritate, inocenta, loialitate
 • Roz – admiratie; simbolizeaza gratia si eleganta
 • Galben – prietenie profunda; transmite bucurie si afectiune

Trandafirii s-au nascut inaintea speciei umane. Cele mai vechi mentiuni despre existenta acestei flori, in China, dateaza de acum 5000 de ani. Confucius a notat ca in perioada vietii sale (anul 500 i.H.), trandafirul era considerat o planta extrem de rara si nobila, fiind folosita doar la curtera imparatului. Imparatul chinei detinea circa 600 de carti despre trandafiri. Primii care au adus trandafirul in Europa au fost negustorii greci si fenicieni. Potrivit lui Herodot, regele Midas a cultivat pentru prima data in Grecia aceasta planta. Ulterior, arta cultivarii trandafirilor a inflorit in Imperiul Roman, unde gradinari celebri au scris chiar carti despre aceste flori. Trandafirul a ramas emblematic pentru numeroase familii nobiliare. Este relevant faptul ca razboiul pornit in 1455, cunoscut si sub numele de "razboiului de 30 de ani", a fost numit si razboiul celor doua roze, deoarece cele doua case nobiliare adversare aveau drept simbol un trandafir: Casa de York era simbolizata de un trandafir alb, iar Casa de Lancaster de un trandafir rosu.

Pasiunea pentru aceasta floare a topit multe inimi. La inceputul secolului al XIX-lea, imparateasa Josephine a Frantei cultiva in gradinile sale nu mai putin de 2562 de tipuri diferite de trandafiri. Ulterior, trandafirul a ajuns sa fie apreciat in toate colturile lumii.

Fructele trandafirului sunt extreme de bogate in vitamina C. In timp ce 100 de grame de fruct de portocala contine 49 mg vitamina C, aceeasi cantitate de fruct de trandafiri poate contine pana la 7000 de mg.

Considerat cea mai populara floare din lume, trandafirul simbolizeaza dragostea, admiratia si aprecierea. Buchetele de trandafirii detin recordul absolut la vanzari, Zeci de milioane de fire fiind daruite anual cu ocazia celebrarii Sfantului Valentin.

Floraria Altfel va pune la dispozitie un sortiment amplu de buchete de trandafiri, la preturi convenabile, livrarea acestora putandu-se efectua in aproximativ 2 ore in Bucuresti. Daca doriti informatii suplimentare sau pentru orice alte solicitari va rugam sa ne contactati telefonic sau pe email.

[profiler]
Memory usage: real: 14680064, emalloc: 13790840
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem